Gaudí, 8 despatx 7 | T. 937 319 253 |marta@sanchezugart.cat

I mentre el Suprem s’ho pensa, què passa amb l’impost de la meva hipoteca? 

Home/Benvinguts/I mentre el Suprem s’ho pensa, què passa amb l’impost de la meva hipoteca? 

I mentre el Suprem s’ho pensa, què passa amb l’impost de la meva hipoteca? 

El Tribunal Suprem va anunciar divendres que en els propers dies  els 31 magistrats que formen la el ple de la sala tercera decidiran si confirmen, contradiuen o matisen la sentència del 16 d’octubre que estableix que ha de ser el banc i no el client qui pagui l’impost de les hipoteques, com a beneficiària del dret real de garantia  constituïttal i com explicàvem al nostre anterior post.

La nota informativa es fonamenta en l’enorme “repercussió econòmica i social” de la sentència publicada 24 hores abans, i que, segons va informar el president de la sala tercera en una nota, fa necessari un nou estudi per part de tots els membres de la sala.

En resposta a l’allau de consultes que hem rebut en els darrers dies, i un cop analitzat l’abast tant de la sentència com de la nota informativa, us comuniquem el següent:

  • La Sentència és ferma i ja ha estat publicada, així que els impostos de constitució d’hipoteca de tots els préstecs signats a partir d’ara hauran de ser pagats per l’entitat financera.
  • Per a les hipoteques signades durant els últims quatre anys, i amb especial urgència les signades fa entre tres i quatre anys, és molt recomanable reclamar la quantitat indegudament ingressada a l’Agència Tributària de Catalunya, que és qui va recaptar el tribut, per tal d’evitar que prescrigui la reclamació.
  • Per a aquelles hipoteques signades fa més de quatre anys, la nostra recomanació és esperar a la decisió definitiva de la Sala 3ª de l’Alt Tribunal, que aclarirà els efectes de la Sentència de 16 d’octubre passat.

A Sánchez Ugart, gestió empresarial posem a la teva disposició el nostre equip professional per tal de resoldre qualsevol dubte que tinguis al respecte. Truca’ns al  937 319 253 o contacta’ns a marta@sanchezugart.cat.