Gaudí, 8 despatx 7 | T. 937 319 253 |marta@sanchezugart.cat

Novetats en la deducció de l’IVA per l’adquisició de turismes

Home/Benvinguts/Novetats en la deducció de l’IVA per l’adquisició de turismes
  • Novetats en la deducció de l’IVA per l’adquisició de turismes

Novetats en la deducció de l’IVA per l’adquisició de turismes

Aquest any el Tribunal Suprem ha emès una sentència que canvia la deducció de l’IVA en la compra de vehicles de turisme.

Fins ara, la deducció del 100% de l’IVA dels turismes estava limitada als autònoms. Professionals autònoms amb activitat pròpia que estaven inscrits amb epígrafs referents a activitats de comercials o representants de comerços o altres col·lectius com ara les autoescoles.

Amb la nova interpretació de la llei de la sentència del Tribunal Suprem del mes de març, s’amplia la deducció de l’IVA del 100% a totes les societats empresarials que adquireixin turismes per als treballadors en plantilla que desenvolupin funcions comercials.

Amb la sentència del Suprem pots reclamar la deducció de l’IVA

La sentència del Tribunal Suprem possibilita que totes aquelles organitzacions empresarials que han demanat la deducció parcial de l’IVA en els darrers quatre anys puguin reclamar que se’ls dedueixi la part proporcional fins a la seva totalitat.

Fins a l’emissió d’aquesta sentència, Hisenda només acceptava la deducció del 50% de l’IVA. Ho feia al·legant que el benefici fiscal ple només estava dirigit als treballadors que estaven donats d’alta en el règim d’autònoms.

El Tribunal Suprem en aquesta sentència ha ampliat la deducció completa de l’IVA als cotxes utilitzats per comercials en plantilla. Aquesta fa referència a un litigi entre una empresa valenciana i l’administració de l’estat. La companyia valenciana va intentar deduir-se la totalitat de l’IVA dels vehicles comprats per als seus comercials.

D’acord amb la llei del 37/1992 de l’impost sobre el valor afegit (IVA) la sentència del tribunal Suprem estableix que si una empresa acredita que fa servir el turisme en el desenvolupament de l’activitat empresarial o professional pot deduir-se l’IVA amb la proporcionalitat a l’ús que se’n faci.

Si estàs interessat en demanar la deducció de l’IVA en l’adquisició de turismes, pots posar-te en contacte amb els assessors de Sanchez Ugart. Et resoldran tots els teus dubtes en aquesta qüestió.